Wie zijn wij?

De Powervrouwen die hier op de website geportretteerd worden en dit project werden gesubsidieerd door Stichting Rotterdam Mooier Maken. Zij doen dit om deze maatschappelijke  powervrouwen en hun initiatieven een duwtje in de rug te geven omdat zij ervan overtuigd zijn dat deze vrouwen Rotterdam een beetje mooier maken. De dames zetten zich, vaak onbaatzuchtig en met een ongelooflijke energie, in voor de zwakkeren in de samenleving. De bijdrage van de stichting is financieel maar is ook een erkenning van de waarde die zij als stichting zien in hun inzet en betrokkenheid bij het wel en wee in de stad.

Rotterdam Mooier Maken

Gemma Plum is een van die Rotterdamse vrouwen die Rotterdam een beetje mooier wilt maken door de bijzondere mensen en initiatieven uit te lichten. Zij zal  komend jaar (2023) elke maand een van de powervrouwen van Rotterdam interviewen en hun verhaal in tekst én beeld vastleggen.

Haar korte strip ‘Er zijn twee soorten mensen…’ werd genomineerd voor de Plastieken Plunk en in 2021 legde zij als Stadstekenaar van Rotterdam de anderhalve meter samenleving vast. Nu is zij (naast dit project) met schrijver en journalist Ivo van Woerden en colorist Marloes Dekkers bezig aan haar eerste full-length Graphic Novel, over The Great Marc Evers.

De beeldverhalen die zij voor Powervrouwen 010 maakt, mogen vrij worden gepubliceerd en gedeeld*. Het doel is een zo groot mogelijk publiek te bereiken en te inspireren ook bij te dragen aan een mooiere samenleving.

De Powervrouwen die op deze pagina geportretteerd worden en hun verhaal vertellen zijn bijzondere mensen. Zij maken met hun uiteenlopende initiatieven de stad een beetje mooier. Zij zetten zich (vaak geheel onbaatzuchtig) in voor anderen. Voor mensen die het (even) moeilijk hebben, voor minderheden, ouderen of mensen die kampen met een ziekte. Voor een mooiere stad, een schonere stad of een stad waar mensen elkaar weten te vinden; waar aan eenzaamheid wordt gewerkt; waar mensen die het verdienen in ’t zonnetje worden gezet en waar men trots is op de rijke culturele diversiteit.

*Alles op deze pagina wordt gepubliceerd onder het Creative Commons License Attribution-NoDerivs CC BY-ND. Hergebruik is toegestaan, maar er mogen geen veranderingen worden aangebracht in het werk. Credits dienen gegeven te worden aan Gemma Plum.